Hooglanderveen

St. Josephkerk
Van Tuijllstraat 27
3829 AB Hooglanderveen

Parochie: Amersfoort

De grot bevindt zich achter de kerk.

 

Op de grond van de toenmalige boerderij ‘Het Houteveen’ hebben de inwoners van Hooglanderveen een eigen kerk gebouwd, de St. Josephkerk.
Op 2 mei 1917 is de eerste steen gelegd. Een jaar later, op 1 mei 1918 is de kerk ingezegend en in gebruik genomen en werd de nieuwe parochie opgericht.

Voordat u de kerk ingaat, is aan de linkerzijde de Mariakapel. Deze is overdag geopend. U kunt daar een kaarsje opsteken en even een moment nemen om tot Maria te bidden. Ook achter de kerk aan de linkerkant kunt u tot Maria bidden bij de Lourdesgrot.

Onze Lourdesgrot is mooi maar sober. Op een stenen blok staat Maria met hiervoor enkele platte stenen, mogelijk een vrije interpretatie van een altaar. Een knielende Bernadette ontbreekt in deze Lourdesgrot.
Ze staat hier op een heel rustig, stil plekje in een stenen nis, waar klimplanten doorheen groeien. Het lijkt wel of de tijd even stil staat. Alle drukte, zowel van de straat, als van ons zelf valt hier weg. Voor wie belangstelling heeft, de moeite waard om er even naar toe te gaan. Niet alleen katholieken, ook mensen van andere gezindten komen hier graag even naar toe.


In 2014 zijn de grot en het Mariabeeld grondig schoongemaakt en hersteld.

 

Meer informatie: Geloofsgemeenschap St. Joseph .

Tijdens de gehele kerstmarkt kan men er een kaarsje aansteken. Als het dan donker wordt, geeft dit een heel speciale sfeer.

... de foto's worden vergroot getoond door er op te klikken...