Goor Lourdesgrot Heeckeren
Kloosterlaan
Goor gemeente Hof van Twente

De Heilige Geest parochie

 

Het landgoed Heeckeren aan de Kloosterlaan in Goor behoorde eens toe aan de familie Von Bönninghausen-von Brakestein. Begin 20ste eeuw kocht de paardenhandelaar Ten Doeschot dit goed.
In 1934 waren de Zusters Dominicanessen van Neerbosch in Goor neergestreken, die het Heeckeren hadden overgenomen om er een klooster in te vestigen. De zusters lieten in de tuin de grot bouwen, met daarin een beeld van Onze Lieve Vrouw van Lourdes.

De Lourdes Grot was bijna een zachte dood gestorven, ware het niet dat Zuster Paulette Harink zich hierom bekommerd heeft en nog steeds voor het onderhoud van de grot zorgt. (Zuster Paulette Harink heeft tot het laatste moment in het klooster gewoond en zij woont nog in Goor).
Na stevige protesten en de nodige media aandacht is de Lourdesgrot in 2005 opnieuw plechtig ingewijd door pastoor J.A.C. Jansen. De Lourdesgrot is al jaren een bedevaartsoord. Helaas ontbreken de originele beelden nog en van het pad naar de Lourdesgrot zijn de waardevolle antieke waaltjes vervangen door ordinaire troittoirtegels.

Bron: Stichting “Behoud Havezathe Heeckeren”, Heilige Geest parochie.

... de foto's worden vergroot getoond door er op te klikken...