Een selectie van Lourdesgrotten die in de media genoemd werden vindt u hier.

 

Groep 8 van School 't Bastion heeft een rondleiding in de kerken en bij de grot van Lourdes gehad.

Bron: 't Bastion .

HEERLEN - Op zaterdag 15 augustus 2015 wil de parochiegemeenschap van Haanrade het heugelijk feit vieren dat de Lourdesgrot te Haanrade 75 jaar geleden werd gebouwd. Indien de weersomstandigheden dit toelaten wordt de heilige mis gevierd om 18.00 uur bij de grot achter de kerk.

Lees verder Stichting Historische Kring ‘Het Land van Herle’

BUSSUM - Met het vertrek in april 2015 van de laatste 20 zusters uit klooster Mariënburg komt er een einde aan een lange historie.
Mariënburg bestaat uit verschillende 'delen'. Het Zusterhuis stamt uit 1875 en tot 1938 zijn ook andere delen van het gebouw, waaronder het hoofdgebouw met kapel, in 1879 gebouwd.
De zusters maken deel uit van de congregatie van de zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort en zullen na hun vertrek uit Mariënburg hun intrek nemen in het 'moederhuis' in Amersfoort.
BussumsNieuws had een bijzonder gesprek met twee van de zusters.

Lees verder BussumsNieuws

In de Lourdesgrot in het Ursulinenpark in Eijsden zijn op donderdag 10 juli 2014 vernielingen aangebracht en is de houder voor kaarsen besmeurd. Een arm van het beeld werd afgebroken en in de tuin van het Ursulinenklooster gegooid.

Bron: Eijsden Nu.

Op dinsdag 11 februari 2014 werd in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk aan de Pres. Rooseveltlaan 211 voor de 7e keer de Lourdesviering met ziekenzegening gehouden, precies 156 jaar geleden nadat Maria voor de eerste keer aan Bernadette verscheen.

Na afloop zijn alle deelnemers in het Trefcentrum in de Edisonstraat 4 uitgenodigd voor koffie en vlaai.
Nadien was er gelegenheid om de Lourdesgrot in Sint Pieter te bezoeken waar om 18.00 uur een korte plechtigheid werd gehouden.

Bron: Mestreech Online.